Du er her|

04.12.18

Stor renoveringsopgave på Vejle Sygehus

Petrowsky er netop startet op på en stor renoveringsopgave på Vejle Sygehus, som omfatter udskiftning af ikke mindre end 31 faldstammer. Faldstammerne, som er de lodrette afløbsrør, der forbinder afløbene på hver etage og transporterer spildevand videre ud i kloaksystemet, var blevet utætte og nedslidte.

De 25 faldstammer skal nedbrydes og etableres helt på ny, og de seks resterende faldstammer skal renoveres med en strømpeforing.

Større renoveringsprojekter på et sygehus, som f.eks. udskiftning af faldstammer, er ofte krævende opgaver, både hvad angår planlægning og selve udførelsen, da det kræver hensyn til patienterne, personalet og ikke mindst arbejdsgangene på sygehuset.

Petrowsky har den samlede entreprise og skal i samarbejde med nedrivningsfirmaet P Olesen sørge for udskiftning af de 25 faldstammer, og hvor Petrowsky har ansvar for etablering af den nye rørføring og samtlige VVS-installationer.

”Vores plan er at tage otte etager ad gagen – dvs. samme patientstue på hver etage i lodret linje, hvor alle stuer ryddes, da det kræver opbrydning af gulve, lofter samt nye vvs-installationer” forklarer Lars Petrowsky.

De øvrige seks faldstammer renoveres med en strømpeforing, da faldstammerne er vanskelige at komme til.

”Vi kan kun komme til dem via sterile rum eller andre svært tilgængelige rum på hospitalet, så her har man valgt at renovere faldstammerne med en strømpeforing for at undgå nedrivning og udskiftning af selve rørene. Det er både en effektiv og mere miljøvenlig løsning, hvor vi samtidig kan tilgodese hospitalets særlige behov”.

 

Petrowsky har ansvaret for det otte mands store team, hvoraf de seks kommer fra de to underentreprenører – P. Olesen A/S og Aarsleff. De 31 faldstammer forventes at stå klar til februar 2019.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk