Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Petrowsky sørger for bedre indeklima på Skanderborg-skoler

03.07.19

Petrowsky sørger for bedre indeklima på Skanderborg-skoler

I Skanderborg Kommune er man i fuld gang med at opgradere indeklimaet på skolerne. Bedre indeklima og moderate temperaturer giver nemlig pote i undervisningen. Eleverne bliver bedre til at koncentrere og løse opgaver, og de bliver mindre syge.

Petrowsky skal hen over sommeren installere nye ventilationsanlæg på Morten Børup Skolen og Virring Skole i Skanderborg Kommune.

”Vi er meget glade for, at vi igen skal installere ventilation på Skanderborg-skoler. Det er faktisk den femte og sjette skole, hvor vi installerer ventilationsanlæg, og det har givet os et godt og tæt samarbejde med kommunen”, fortæller Martin Barner Andersen, som er Petrowsky’s projektleder på begge entrepriser.

Virring Skole

På Virring Skole, som er en landskole med ca. 550 elever, omfatter den store entreprise 28 klasselokaler, lærerværelset, kantinen og faglokalerne for husgerning og musik. Petrowsky har fået hovedentreprisen og entrerer med bl.a. murer- og tømrer-virksomheder til at udføre tømrer- og murerarbejdet på bygningen.

De mange lokaler, der skal have installeret nyt ventilationsanlæg, ligger side om side på en 50 meter lang fløj. Der er udarbejdet en præcis optegning af ventilationsanlægget, så der er plads til kanaler og isolering.

”Vi er voldsomt udfordret pladsmæssigt, så vores folk er nødsaget til at kravle på knæene, for at montere rørene på loftet. Vi har meget fokus på sikkerhed, og der bliver løbende holdt sikkerhedsmøde med skolens ledelse og medarbejdere for at koordinere arbejdet”, forklarer Martin Barner Andersen.

Der indgår mange materialer til et projekt i denne størrelsesorden, så der er en del planlægning og logistik forbundet med projektet. Ifølge Martin Barner kan det ikke undgås, at Petrowsky’s team kommer til at larme og tage meget plads, så for at genere mindst muligt, gennemføres projektet hen over sommerferien, hvor der ikke er elever på skolen.

Petrowsky har i snit 4-6 folk på opgaven, og projektet forventes at stå klar i uge 32.

Morten Børup Skolen

På Morten Børup Skolen, som er en stor byskole med over 800 elever i centrum af Skanderborg, har Petrowsky fået vvs- og ventilationsentreprisen, som bl.a. omfatter projektering af det store ventilationsanlæg.

”Det er en fløj med otte klasseværelser, hvor den nye mekaniske ventilation skal forbedre udluftningen og reducere CO₂ koncentrationen til under 1000 ppm, der er gældende lovkrav på området”, forklarer Martin Barner.

Af hensyn til elevernes skolestart, skal dette anlæg også være klar i uge 32, så arbejdet kommer til at foregå   hen over sommeren, og vi forventer at have 2-4 mand på opgaven.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk