Du er her|

26.06.2023

Petrowsky afholdt igen en succesfuld elevdag

For en lille uge siden afholdt Petrowsky A/S den halvårlige elevdag på Vejle Stadion, hvor ti elever fra afdelingerne i Vejle og Horsens var sat i stævne til en dag med fagligt indhold og efterfølgende socialt samvær.

Solen stod flot over Nørreskoven Tribunen og ind i den skyboks, hvor alle eleverne fra Petrowsky A/S var mødt ind kl. 07:00. Foran dem stod Finn Bøye Nielsen, stifter og administrerende partner hos Dansk Drikkevandskontrol, der spiller en stor rolle i forståelsen af drikkevandet i Danmark på tværs af brancher.

Finn Bøye Nielsen fortæller her om sit oplæg og interaktionen med eleverne hos Petrowsky A/S denne dag.

– Jeg startede med at opfordre de unge mennesker til at gå ind i arbejdet med vand med åbne øjne og stor nysgerrighed. Det er store muligheder i arbejdet med vand, og hvis man søger forståelsen, så bliver det arbejde blot endnu sjovere, og så får man mere ud af at gå på arbejde. Eleverne blev inddraget i opgaverne, og vi legede også lidt med ordene. Jeg spurgte eksempelvis ud i rummet: ”Hvad er det første, I tænker på, når jeg siger vand?”. Så svarede en af eleverne: ”liv”. Det blev til en snak om vand og vigtigheden af det, fortæller Finn Bøye Nielsen og fortsætter:

– De unge mennesker var meget engageret i opgaverne, og de så også mulighederne i den forståelse, de fik. Der er flere af dem, der bliver energieksperter og vandeksperter i fremtiden. Det var en god oplevelse, og jeg oplevede en gruppe af elever, der var fagligt dygtigere, afslutter Finn Bøye Nielsen.

For 21-årige Mattis Hansen, der er har seks måneder tilbage af sin elevtid, er elevdagene altid spændende, men alligevel var denne lidt overraskende.

– Det er altid hyggeligt, når vi er samlet, og jeg vil da indrømme, da jeg læste, at vi skulle bruge seks timer på at snakke om drikkevand, tænkte jeg ”det bliver sgu kedeligt”, men der tog jeg fejl. Det var rigtig spændende, og der var mange lag i det, som jeg blev klogere på. Samtidig lærte vi også nogle greb til at tale fagligheden ud af samtalen, når vi skal forklare kunderne. På denne måde forstår de måske også bedre, hvad opgaven er, fortæller Mattis Hansen begejstret.

– Samtidig gennemgik vi den materialesammensætning, vi i forvejen bruger hos Petrowsky, og fik en endnu større forståelse for vigtigheden af det rette materiale. Det gav os en endnu større forståelse for de dynamikker, der er væsentlige i arbejdet med vand, og for de opgaver, vi allerede løser hos Petrowsky. Vi afsluttede dagen med at spise på Restaurant Flammen, og vi spillede paintball i Brande. Det var en god dag med den rette blanding af faglighed og socialt samvær os elever imellem, afslutter Mattis Hansen, der med lidt god vilje kan nå endnu en elevdag, inden titlen lyder af svend.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk