Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Petrowsky A/S sætter fokus på en grønnere retning

17.06.22

Petrowsky A/S sætter fokus på en grønnere retning

Der er på tværs af brancher over de seneste år kommet et større fokus på grønnere løsninger og muligheden for at tage valg, der tilgodeser en mere klimavenlig vej.

I nogle brancher sker forandringen gradvist i takt med de teknologiske muligheder, og derfor skal man i første omgang vælge den grønnere løsning blandt de valgmuligheder, der er til stede lige nu.

Hos familievirksomheden Petrowsky A/S med afdelinger i både Vejle og Horsens er udviklingen på el-bilområdet endnu ikke nået så langt, at det vil være den rette løsning for virksomheden at skifte flåden af biler ud med el-udgaven af firmabilen.

På dette punkt er Petrowsky lig flere andre virksomheder i en fase, hvor den grønne løsning skal vælges ud fra andre præmisser, indtil teknologien, batteristyrken og de elektriske biler er på et andet niveau.

Thomas West Hansen er økonomichef hos Petrowsky A/S og fortæller her, at virksomheden har et stort fokus på grønne løsninger og på hvorledes, at virksomhedens ansatte præsenterer sig:

– Vi har som virksomhed et skarpt blik rettet mod udviklingen, og når vi endnu ikke kan profitere af el-bilerne, har vi valgt en anden model, hvor vi sikrer, at de biler, vores medarbejdere kører i, ikke er for gamle og ikke skal vedligeholdes hele tiden. Alt dette ud fra princippet om, at vi på et tidspunkt skal skifte til el-biler, og indtil da skal vi hos Petrowsky A/S ikke have biler i vores flåde, der er ældre end seks år. Vi ønsker et grønt fokus, som giver os bæredygtige løsninger på den lange bane, lyder det fra økonomichefen, der fortsætter.

– Derudover har vi et princip om, at vores ansatte altid skal være pæne i tøjet, have det rette udstyr og rene biler. Bilen er en stor del af medarbejdernes arbejdsplads, understreger Thomas West Hansen.

En anden effekt ved at have en opdateret bilpark er ifølge økonomichefen hos Petrowsky A/S, at der er mindre vedligeholdelse og en større ansvarsfølelse hos medarbejderne.

– Vi kan se i forhold til værkstedstimerne, at hvis bilerne er nyere, og vi følger princippet om ikke at have biler ældre end seks år, får vi større gavn af dem. De skal ikke have skiftet reservedele, og når medarbejderne kører i nyere biler, passer de også bedre på dem. Vi har også en god dialog med de leasingselskaber, vi har, så vi løbende er bekendte med den teknologiske udvikling på området, for det går hurtigt. Vi arbejder med grønne løsninger og klimaperspektivet til daglig, så det er noget, vi er opmærksomme på hos Petrowsky A/S. Vi glæder os derfor også over de små skridt, vi kan tage i den retning, fortæller Thomas West Hansen.

Der er dog taget hul på ambitionen om en grønnere bilpark hos Petrowsky A/S, da der for det administrative personales del er indkøbt to hybrid/el-biler til brug i det daglige arbejde. Netop i de administrative funktioner flugter forbrugsmønsteret med bilernes ydeevne med henblik på et grønnere fokus.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk