Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Petrowsky A/S gav Vejle Midtby Skole-elever en oplevelse

20.01.23

Petrowsky A/S gav Vejle Midtby Skole-elever en oplevelse

Der er over de seneste år opstået en større modvægt til den opfattelse, at skoleelever kun kan gå mod en gymnasial uddannelse, når de skal videre fra folkeskolen. For hvor står Danmark, hvis der ikke kommer et større fokus på de erhvervsfaglige uddannelser?

Hos Vejle Kommune er et skole-virksomhedsarbejde gennem Åben Skole en af de måder hvorpå, man forsøger at koble andre læringsmiljøer på elevernes forståelse. Refleksionen over mødet med virksomhedens medarbejdere skærpes, dels fordi eleverne arbejder i en virkelighedsnær kontekst, og dels fordi den enkelte virksomheds medarbejder ofte er fagspecialist inden for deres område.

I sidste uge satte tre klasser med 46 elever og fire lærere fra 7. årgang på Vejle Midtby Skole kurs mod Bjerringbro og virksomheden Grundfos sammen med Petrowsky A/S og Simon Petrowsky.

Lærer i udskolingen på Vejle Midtby Skole Lise Margrethe Augustesen fortæller her mere om dagen i selskab med Petrowsky A/S:

  • Vi vil gerne vise vores elever mere af de erhvervsmæssige uddannelser. Det skyldes flere ting, men en af de vigtigste er, at vi oplever, at alt for få elever og forældrene ved, hvad der er af muligheder for deres barn. Samfundet har i mange år talt en gymnasial uddannelse op, så derfor er de erhvervsmæssige ikke altid i deres bevidsthed. Simon kommer med en god energi, er ung og lige til og repræsenterer sit fag på fornemmeste vis. Det fanger de unges opmærksomhed, siger Lise Margrethe Augustesen.

Håndværket kan mere

Dagen hos Grundfos i Bjerringbro bød på flere forskellige oplevelser for 7. årgang fra skolen i Vejle centrum. Her blev de unge vist rundt i en af de mange fabrikshaller hos Grundfos, hvor robotter hjælper til i produktionen. Dernæst gik turen til Grundfos Museum, der viser den udvikling, et af Danmarks helt store flagskibe har gennemgået siden stiftelsen i 1945.

  • Simon Petrowsky var i øjenhøjde med de unge mennesker og fik vist dem, hvad VVS-håndværket er og kan føre til. Eleverne var glade for dagens alsidige program. Jeg tror, det er afgørende for dem, når de om få år skal vælge deres retning i livet, at de stifter et positivt bekendtskab med så mange muligheder som muligt. Det betyder også noget, at en lokal virksomhed vil bidrage til at vise de muligheder og stille sig til rådighed for folkeskolen. Det er også i alles interesse, at det bliver et længerevarende samarbejde, og det har vi lagt op til med Petrowsky A/S, siger Lise Margrethe Augustesen.

Gøre en forskel

Hos Petrowsky A/S var der også begejstring hos Simon Petrowsky i mødet med eleverne på Vejle Midtby Skole og på den fælles udflugt til Bjerringbro og Grundfos.

  • Vi skal som lokal virksomhed være opmærksomme på at byde os til over for de kommende generationer. Det giver mig meget at være ude og møde de unge mennesker. Der lever ofte nogle fordomme om et fag. Når man er ude at møde en 7. klasse, får mange også muligheden for at tale ind i disse fordomme og vise de mange muligheder, en uddannelse som VVS’er kan føre med sig. Det oplevede jeg, at eleverne blev overraskede over. Om få år er det mit håb, at hvis bare en enkelt elev beslutter sig for at gå i en erhvervsmæssig retning, så vil de tænke på vores virksomhed og den oplevelse, vi sammen med Vejle Midtby Skole bidragede med. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejde med dem gennem Åben Skole, siger Simon Petrowsky, tredje generation i familievirksomheden fra Vejle.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk