Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • ”Petrowsky A/S er allerede kommet under huden på mig,” – ny økonomichef gik fra interim løsning til fastansættelse på tre måneder

05.01.24

”Petrowsky A/S er allerede kommet under huden på mig,” – ny økonomichef gik fra interim løsning til fastansættelse på tre måneder

I det sene forår fandt familievirksomheden Petrowsky A/S en interimsløsning på posten som økonomichef. Keld Rasmussen tiltrådte et par dage om ugen, imens den erfarne økonomimand løste ligestillede opgaver for andre udvalgte virksomheder.

– Jeg fik et opkald fra bestyrelsesformand Lars Bilde, der spurgte om jeg kunne være interesseret i en midlertidig opgave for Petrowsky A/S, inden man fandt den rette løsning. Mit arbejdsliv havde jeg indrettet, så jeg løste opgaver for flere virksomheder, og på den måde søgte jeg ikke en mere fastansættelse. Jeg kender både Lars Bilde og Lars Petrowsky fra tidligere, og jeg ved, hvad de hver især står for, fortæller Keld Rasmussen om den spæde start ind i virksomheden, der nu ledes af 3. generation.

Først på efteråret blev Keld Rasmussen og Petrowsky A/S dog enige om, at finde en permanent løsning og derfor er Keld Rasmussen nu en del af ledergruppen i familievirksomheden.

En dygtig ledergruppe

En opgave, der både kræver forståelse for virksomhedens strategi og for dynamikken i både ledergruppe og bestyrelseslokalet. Samtidig meldte Lars Petrowsky ud tidligere på året, at han grundet sygdom gjorde Simon Petrowsky til direktør, og gik i behandling for kræft. Det har også betydet, at Lars Petrowsky nu står for forretningsudviklingen i virksomheden.

– Jeg synes nu, at jeg med mine 61 år både har en erfaring, en tydelighed og forståelse af hvilken rolle, jeg skal spille for, at jeg spiller menneskerne omkring mig bedre. Her i virksomheden har vi i Simon en dygtig direktør, som jeg skal bidrage til – sammen med de andre i ledergruppen – sikrer vi tager de rette beslutninger, på det rette grundlag. Det er en givende rolle at spille, fortæller en begejstret Keld Rasmussen.

Netop begejstringen skinner igennem i mødelokalet hos Petrowsky A/S Vejle-afdeling i samtalen med Keld Rasmussen. Økonomichefen har den type udstråling, man ønsker en økonomichef skal have.

Det rette match

Det mærkes tydeligt, når man sidder overfor manden, der i sit arbejdsliv har bestridt stillinger, der gør, at der ikke skal bevises noget. Måske var det også derfor, at løsningen gik fra interim til fast ansættelse. For ro og faglighed er netop det, Keld udstråler.

– Jeg startede med at have fokus på det helt konkrete opgaver, der skulle løses. Samtidig følte jeg også, som jeg kom i gang heroppe, at der var et rigtig godt match mellem kollegaerne og mig. Det var helt klart en medvirkende årsag til den udvikling, som vores samarbejde tog. Det har overrasket mig positivt, hvor hurtigt Simon blev kørt i stilling efter Lars sygdom blev meldt ud, og hvordan Simon har indtaget den nye rolle, fortæller Keld Rasmussen.

Den rette ånd

Netop bidraget fra ledergruppen omkring de roller de enkelte medarbejdere skal udføre, er også en drivende faktor i strategien for fremtiden. En strategi, der fastholdes til trods for udefrakommende faktorer som højere energipriser, rentestigninger,  krigen i Ukraine og en general afmatning i industrien.

– Det er mit indtryk, at vi i virksomheden er rykket endnu tættere sammen i bussen. Vi mødes oftere i ledergruppen, vi taler endnu mere sammen og vi arbejder med endnu mere inddragelse af medarbejdere. Jeg er glad for at være kommet ind i en virksomhed, der rummer de værdier, den kultur og som jeg forhåbentligt kan bidrage til at sætte et aftryk i. Det er jeg meget motiveret for, og her mener jeg også mine kompetencer kommer bedst i spil, understreger Keld Rasmussen med et ansigtsudtryk, der viser, at virksomheden allerede er kommet under huden på ham.

Hos Petrowsky A/S er 3. generation af familievirksomheden også meget tilfreds med forstærkningen på ledelsesgangen. Simon Petrowsky udtaler i den forbindelse.

– Keld er uden tvivl en forstærkning til vores ledergruppe. Vi har fået en erfaren herre ind, det sikrer ro på bagsmækken, og så er Keld ved sin måde at være på også en god tilføjelse til vores hold. Jeg sætter pris på den sparring, som Keld byder ind med, både kvaliteten af den og måden, den gives på. Det er en ansættelse, der taler ind i vores ambitioner om fremtiden og i den strategiplan, som vi kommer til at følge i fremtiden. Så alt i alt en markant forstærkning til Petrowsky A/S, afslutter Simon Petrowsky.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk