Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Mattis har bevist sit værd – går direkte fra elev til fastansat

01.12.2023

Mattis har bevist sit værd – går direkte fra elev til fastansat

Når en uddannet elev kigger tilbage på sin elevtid, er der flere faktorer, der fortæller, hvorvidt forløbet var godt, udviklende og dannende. En helt konkret konklusion kan man ofte gøre sig, hvis elevperioden fører til en fastansættelse, når eleven er færdiguddannet.

Hos familievirksomheden Petrowsky A/S har man pr. 1. december ansat Mattis Hansen, der netop er færdiguddannet, som energispecialist i Horsens-afdelingen hos Petrowsky A/S.

– Jeg er da både glad og stolt over at blive ansat efter min elevtid. Det lå ikke i kortene, at jeg skulle i lære som vvs´er. I 8. klasse var jeg i praktik som smed, men i 10. klasse prøvede jeg vvs-faget, og så fandt jeg ud af, at det var vejen frem, fortæller Mattis og fortsætter:

– Det har været et godt sted at være elev hos Petrowsky. Jeg har haft gode kollegaer, der har været gode til at lære fra sig, og de har også lyttet til mine input. Det virker i det hele taget til, at min elevtid har været lidt anderledes end det af nogle af de andre, jeg har talt med fra min skoleperiode. Hos Petrowsky har man virkelig et stort fokus på eleverne, og vi har elevdag hver halve år, hvor vi hygger socialt og samtidig har noget fagligt indhold. Nu skal jeg ud og vise mine kvaliteter, og det glæder jeg mig til, fortæller Mattis Hansen.

Et eksempel til efterfølgelse

Hos Petrowsky A/S er direktør Simon Petrowsky glad for, at virksomheden ved fastansættelsen af Mattis Hansen profiterer af den investering, man gør i sine elever.

– Det glæder os altid, når vi kan fastansætte vores elever efter endt uddannelse. Det har stor værdi for os. Eleverne er fremtidens medarbejdere hos os, og derfor gør vi os umage med deres forløb. Vi gør os umage med at sikre, at de forstår vores kultur, vores høje faglige krav, og at de bliver rustet til at være en del af fremtiden i en branche, der udvikler sig meget nu og i fremtiden. Nu er Mattis ansat på lige fod med de kollegaer, han gennem sin elevtid har arbejdet med og lært af. Det, synes jeg, er en god historie for vores andre elever at sigte mod, fortæller Simon Petrowsky.

Petrowsky A/S har i det hele taget et godt tag på eleverne. For en måned siden blev en af familievirksomhedens elever tildelt Sydbank Fondens lærlingelegat på 15.000 kroner, og på denne måde tegner fremtiden lys for Petrowsky A/S, der nu drives af tredje generation.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk