Du er her|

25.03.22

Faglighed og fælleskab på elevdagen

I sidste uge drog ni elever fra forskellige afdelinger af Petrowsky A/S ud i verden på en dag, hvor nærvær, fællesskab og faglighed var i centrum.

Dagen bød på et besøg hos Grundfos i Bjerringbro, hvor de ni elever fik et unikt indblik i fremtidens løsninger og teknikker samt en gennemgang af pumpernes historie i virksomheden, der med en andel på 50 procent på verdensmarkedet om nogen er en stor aktør.

Bjørn Kragelund var med sine 18 år blandt de ni elevers yngste deltagere, og den 18-årige elev, der har været arbejdsdreng hos Petrowsky en årrække inden sin elevtid, satte pris på fagligheden og fællesskabet den dag.

– Jeg synes, det var en meget spændende dag sammen med de andre elever. Det er rart at være sammen på tværs af afdelinger om noget, der interesserer os alle. Besøget hos Grundfos gav en indsigt i den fremtid, der venter os i denne branche med pumper og systemer. Samtidig fik vi lov til at lege med nye og gamle pumper, og det er altid rart at bruge hænderne, fortæller Bjørn Kragelund.

Nærvær i højsædet

Simon Petrowsky, som er tredje generation i familievirksomheden Petrowsky A/S, var med som en af lederne på turen, og det var en dejlig dag for Simon sammen med de unge mennesker, der er virksomhedens fremtid.

– Sådan en dag, som vi havde i sidste uge, styrker fællesskabet. Både blandt eleverne og blandt de forskellige afdelinger. Jeg lærte også, at eleverne er gode til at bruge hinanden og tale sammen i hverdagen. Det er en af Petrowsky A/S’ kerneværdier, at vi arbejder med nærvær, og det var i sandhed det, der var i højsædet den dag, fortæller Simon Petrowsky.

Efter besøget i Bjerringbro drog delegationen fra Petrowsky A/S videre til grossistvirksomheden Brdr Dahl’s centrallager i Randers. Et besøg, der havde til formål at give et håndgribeligt indblik i processen fra en bestilling af eleverne, til bestillingen lander hos Petrowsky A/S.

– Det var sjovt og lærerigt at blive klogere på processen. Når Brdr Dahl er en af vores vigtigste leverandører på vvs-delen, gav det rigtig god mening at forstå de elementer, der er en vigtig del af vores dagligdag, fortæller Bjørn Kragelund, som samtidig roser sin arbejdsplads for at prioritere den slags sociale og faglige arrangementer i en travl hverdag.
Hvis der skal findes et hår i suppen på denne dag, er Bjørn Kragelund til gengæld meget klar i spyttet om, hvilken ændring han godt kunne have tænkt sig.

– Vi afsluttede dagen med en omgang gokart alle sammen. Det var sjovt, men det endte med, at Simon Petrowsky vandt, og det kommer vi alle sammen nok til at høre for resten af vores elevtid, afslutter Bjørn Kragelund med en smittende latter.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk