Du er her|

25.02.22

En solstrålehistorie fra Petrowsky A/S

Medierne har gennem de seneste to år skrevet flere historier om, hvordan coronavirussen har resulteret i, at mennesker har mistet deres arbejde, og virksomheder er gået konkurs.

Hos Petrowsky A/S har samme periode budt på en særlig fortælling om en mand med bosniske rødder, der mistede sit arbejde hos en anden virksomhed, men som gennem mange jobansøgninger, banken på døre og en utrættelig vilje fandt fodfæste igen.

Da 55-årige Refik Pilakovic mistede sit arbejde under coronaen, betød det, at den el-teknikeruddannede mand, der kom til Danmark i 1992 på flugt fra borgerkrigen i Eksjugoslavien, stod arbejdsløs.

– Der er mange fordomme om at blive arbejdsløs som senior. Jeg spurgte mig selv, hvad jeg skulle gøre for hurtigt at vende tilbage til arbejdsmarkedet, og valgte sideløbende med de mange ansøgninger, jeg sendte afsted, også at dygtigøre mig yderligere inden for mit felt, fortæller Refik Pilakovic.

Jagtede drømmen

Efter mange afslag på jobansøgningerne besluttede Refik Pilakovic at banke fysisk på dørene, og pludselig stod den 55-årige mand i Petrowsky A/S’ Vejle-afdeling, hvor der viste sig en åbning.

Martin Barner Andersen, der er afdelingsleder hos Petrowsky A/S, kunne mærke en ild hos Refik Pilakovic.

– Hos Petrowsky har vi tidligere haft to tegnere ansat, men under coronaen oplevede vi et fald i installations- og vvs-opgaver, så vi stod på det tidspunkt, Refik kom forbi, uden tegnere i virksomheden. Vi mærkede, at han var ambitiøs, så vi drøftede muligheden for at se hinanden an, og så tog vi Refik ind i en tre måneders virksomhedspraktik. Der var selvfølgelig nogle ting, Refik skulle lære, men det viste sig at være en god idé, og efter de tre måneder ansatte vi Refik hos Petrowsky A/S, fortæller Martin Barner Andersen.

Der findes mange fortællinger om uforløste virksomhedspraktikker i branchen, men hos Petrowsky A/S var dette en af dem, der giver ordningen mening.

1. september 2021 begyndte Refik Pilakovic som ansat hos Petrowsky A/S, og det var en stolt 55-årige mand, der trådte ind i virksomheden.

– Jeg var stolt over, de ville fastansætte mig, men jeg var også stolt over at arbejde i en familievirksomhed, hvor værdierne er så tydelige. Vi hjælper og passer på hinanden, og hele styrken heroppe er netop de værdier. Samtidig er det dejligt, at man får ros fra de kunder, man hjælper med opgaver og projekter. Så det forløb, jeg har haft med virksomheden, har været et fantastisk et af slagsen, og jeg fik bevist over for mig selv, at jeg godt kunne komme tilbage – også selv om jeg er senior, afslutter Refik med en smittende latter.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk