Du er her|

Petrowsky A/S er færdig med kontroltårn i Billund Lufthavn

Enhver, der på et tidspunkt har sat sig ind i en flyvemaskine i en lufthavn, har tænkt tanken: ”Gad vide, hvad der holder flyene i luften.” Og svaret er lige så enkelt, som det er imponerende: Nemlig kontroltårnene og de dygtige flyveledere, der arbejder i det.

I Billund Lufthavn vandt familievirksomheden Petrowsky A/S et funktionsudbud om et kontroltårn i lufthavnen.

Projektchef i Billund Lufthavn, Jan Schmidt, fortæller her mere om opgaven og udbuddet:

– Udbuddet, som Petrowsky A/S vandt, var et funktionsudbud på forudsætninger af ingeniører, hvor Petrowsky skulle bygge projektet færdigt, dimensionere det korrekt og så redegøre for dette over for os. Vi taler om et kontroltårn, der er døgnbemandet, og som er en meget vigtig del af lufthavnens infrastruktur med plads til 10 ansatte. Hos Billund Lufthavn oplevede vi en god proces med de forskellige afdelinger hos Petrowsky, der alle var involveret i opgaven. De mennesker, vi havde dialog med, og som leverede et stykke arbejde herude, gjorde det godt. Vi havde også Petrowsky til at sørge for kølingen til serverrummet i kontroltårnet, da dette også er en nøglefunktion, fortæller projektchefen fra Billund Lufthavn, der årligt sender flere millioner passagerer på vingerne.

Hos Petrowsky A/S var tredje generation af familievirksomheden involveret i projektet i Billund Lufthavn, og Simon Petrowsky er tilfreds med udførelsen og samarbejdet med lufthavnen.

– Et kontroltårn er i sig selv central for en lufthavn, men det er også underlagt en masse regler og restriktioner. De mange skærme og computere, der benyttes i et kontroltårn afgiver en voldsom varme og dette kræver et stort fokus på ventilation og på køledelen. Vi monterede blandt andet et køleloft under det almindelige loft i kontroltårnet, og jeg synes, at forløbet i Billund Lufthavn fungerede rigtig godt. Vi skulle holde hovedet koldt og følge en effektiv tidsplan. Det betød også, at vi havde en håndfuld mænd gående derude over de 10 uger, som projektet var berammet til at vare. Vi oplevede en professionel og veldrevet lufthavn samt en god dialog med Jan og aktørerne derude.

Petrowsky A/S er en velkonsolideret familieejet installationsvirksomhed med mere end 50 ansatte montører, teknikere, projektledere og ingeniører. Virksomheden er specialister inden for VVS, ventilation, gas, energioptimering og blik og arbejder både som fag-, hoved og totalentreprenør. Virksomhedens kunder spænder vidt lige fra industri-/produktionsvirksomheder til boligforeninger og offentlige institutioner. Petrowsky, som blev etableret i 1973, har hoveddomicil i Vejle og en afdeling i Horsens og er blandt Trekantsområdets største installations- og servicevirksomheder.

Fakta

 

Kunde:

Billund Lufthavn

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk