Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Bredagerskolen får effektivt ventilationsanlæg med CO2-regulering

27.09.17

Bredagerskolen får effektivt ventilationsanlæg med CO2-regulering

Bredagerskolen beliggende i Jelling har netop fået udskiftet et 40 år gammelt ventilationsanlæg med et nyt og moderne anlæg bestående af fire anlæg mod tidligere 23 anlæg.
Projektet blev udbudt i licitation, og det var Petrowsky der fik opgaven med udskiftning af alle anlæg. Det store projekt, som startede op i marts 2017, blev afsluttet til planlagt tid i august 2017, hvor Petrowsky havde seks mand på opgaven igennem hele perioden.

Udover at opnå væsentlige energibesparelser, var det vigtigt at forbedre indeklimaet og den generelle komfort for elever og lærere. En rapport udarbejdet af Arbejdstilsynet i 2009 viser nemlig, at 60% af landets klasselokaler ikke er i stand til at efterleve Arbejdstilsynets krav om CO2-koncentration, som ikke må overstige 1.000 ppm (parts per million). Et godt indeklima afhænger bl.a. af koncentrationen af CO2 og mulighed for ventilation. Det nye anlæg løser problemet, ved netop at regulere CO2-koncentrationen i de enkelte undervisningslokaler, og dermed opretholde et naturligt og sundt indeklima.

”Selve anlæggets fire store aggregater er installeret på skolen tag. Vi var lidt udfordret på plads i forhold til rørføring til det nye anlæg, men vi lykkedes med at lægge rørføringen i et tagrum, og det fungerer godt”, forklarer Projektleder Michael Vangsgaard fra Petrowsky.
Investeringen på 5,4 millioner kroner, er hentet fra Vejle Kommunes energipulje.

Ifølge beregninger forventes anlægget at være tilbagebetalt over en fem årig periode via de energibesparelser der opnås med de nye anlæg.
Vejle Kommunes teknik- og miljøforvaltning forventer en årlig varme- og energibesparelse på 260.000 kroner samt en driftsbesparelse på 25.000 kroner.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk