Du er her|

  • Forside
  • ·
  • Nyheder
  • ·
  • Anden og tredje generation hos Petrowsky A/S vender begejstret hjem fra DM i Skills

09.02.23

Anden og tredje generation hos Petrowsky A/S vender begejstret hjem fra DM i Skills

I weekenden løb DM i Skills 2023 af stablen i Messehallerne i Fredericia. Under de dage, eventet varede,besøgte omkring 50.000 tilskuere eventet, hvor 300 unge mennesker deltog om at blive kongerigets bedste inden for deres respektive håndværk.

DM i Skills giver de unge mennesker en unik chance for at vise deres talent. Samtidig er eventet vokset til at være en inspirationskilde for både folkeskoleelever og grundskoleelever på erhvervsuddannelserne.

Hos familievirksomheden Petrowsky A/S drog både anden og tredje generation til Fredericia med hver deres dagsorden. Lars Petrowsky og Simon Petrowsky vendte således opløftet tilbage til dagligdagen i denne uge.

Lars Petrowsky talte til DM i Skills som repræsentant og bestyrelsesmedlem hos Tekniq Arbejdsgiverne. Talen var til alle deltagerne i konkurrencen – de faglige udvalg for VVS-uddannelserne, dommerne til konkurrencen, de tilsynsførende og de ansatte hos EVU kredse – og handlede om vigtigheden af faglighed, gode ambassadører og de samfundsmæssige udfordringer, som hele VVS-branchen skal være med til at løse.

– Jeg er som ejer af en VVS-virksomhed stolt over den talentmasse, der er i branchen. De fire deltagere til DM i Skills inden for vores felt er hver især stærke ambassadører og bidragsydere til at lokke flere unge til at vælge en VVS-energiuddannelse. Vi står som samfund over for klimaudfordringer, hvor vi som branche skal uddanne dygtige unge mennesker til de opgaver, der venter, og vi skal som virksomhed tage det ansvar på os. Det er også vigtigt, at virksomhederne støtter de unge mennesker i at deltage i sådan en begivenhed, som DM i Skills er, da det er en begivenhed, der både taler erhvervsuddannelserne op og illustrerer, at man godt må vise, man går op i tingene, siger Lars Petrowsky.

Busser fra hele landet

Simon Petrowsky oplevede DM i Skills som en begivenhed, der booster erhvervsuddannelserne. Både hos de aktører, der forsøger at tiltrække lærlinge til de respektive håndværksuddannelser, og en iboende stolthed hos alle, der er beskæftiget i disse.

– Det er så fedt, at vi har sådan et event, der tydeliggør over for alle, at vores unge mennesker har en ild i øjnene og brænder for deres håndværk. Dele af vores hverdag bliver sværere og mere tekniske, og indsigten har flyttet sig. Når man ser fire DM-finalister, der gennem faglighed, mange timers forberedelse og vilje står i finalen, er det fedt at opleve den begejstring, der gennem de seneste år kun er blevet større og større for DM i Skills. Det glæder mig, at man anerkender lysten til at dygtiggøre sig og på den måde inspirerer andre, der enten lige er begyndt i branchen eller overvejer at træde ind i den, siger Simon Petrowsky og understreger, at noget af det, der gjorde stort indtryk på ham, var den faktum, at der rullede fyldte busser med unge fra uddannelsesinstitutioner ind fra hele landet til eventet.

Vinderen blev hyldet

Lørdag blev det således den 19-årige Simon Plauborg fra Hanning VVS i Skjern, der fik den fornemme hæder og blev kåret som landets bedste lærling inden for VVS-faget i 2023. Imens fotograferne tog deres billeder, blev Simon Plauborg hyldet af en propfyldt messehal, da han modtog sin pris.

Simon Plauborg udtalte følgende til en journalist fra Tekniq, da titlen var hus:

– Faktisk blev jeg selv inspireret til at blive VVS’er, da jeg mødte en VVS’er til DM i Skills i Herning for nogle år siden. Jeg synes, det er et spændende fag, som hele tiden er i udvikling.

Det unge talent drømmer om at blive installatør og ende som projektleder – eller måske som selvstændig installatør på sigt.

– Man skal blive VVS-energispecialist, hvis man godt kan lide at bruge både hovedet og hænderne. Det er et meget alsidigt job med mange beregninger, og der er aldrig to dage, der er ens, sagde Simon Plauborg til journalisten.

Fra Petrowsky A/S skal der lyde et stort tillykke til Simon og til de tre andre unge mennesker, der nåede hele vejen til finalen.

Vil du vide mere?

Ring : 75 72 04 44

info@petrowsky.dk